De een gaat met een lach op zijn gezicht fluitend naar de sportschool, de ander moet zich er echt naartoe slepen en het lachen staat hem nader dan het lachen. Een wereld van verschil: de een is dol op sporten terwijl de ander sporten haat. Als je niet gemotiveerd bent om te sporten, dan zal het op den duur niet werken. Je moet gedisciplineerd zijn om te sporten, omdat je anders het snel op gaat geven. Je moet dus een sport vinden die je echt leuk vindt, anders zal het niet werken. Maar, waar vind je een sport die je leuk vindt? Je wil niet een dertien-in-een-dozijn sport doen waar de hele wereld al aan doet, maar wat kan je dan wel doen? Je leest hier een aantal exclusieve en unieke sporten die in het buitenland al een ware hit zijn. Wanneer ze in Nederland populair worden, dat is de vraag. Jij bent in ieder geval een trendsetter als jij nu al aan een van deze sporten begint!

Kanopolo

De naam zegt het al: kanopolo is waterpolo vanuit een kano. De regels van waterpolo gelden hier ook, maar dat zegt de meeste mensen helemaal niks. Waterpolo is een ondergewaardeerde sport in Nederland, omdat de meeste mensen denken dat je hier extreem gespierd en ruig voor moet zijn. Dat is natuurlijk lang niet alles. Je hebt twee teams die moeten scoren bij de tegenpartij. Er is een veld en je moet scoren op het doel: easy as that. Fluitje van een cent, maar vergeet niet dat je in een kano zit!

Bossaball

Ben je dol op muziek en balsporten? Dan is bossaball de sport voor jou! Het is een combinatie tussen muziek en volleybal, voetbal en turnen. Je springt op een springkussen of een trampoline. Het is een Zuid-Amerikaanse sport. Je speelt met elkaar terwijl je lekker erop los springt, op een trampoline of springkussen. Een gezellige sport om met al je vrienden te doen: op een zonnige dag langs het strand bijvoorbeeld. Daarna duik je die ene beachclub in voor een overheerlijke cocktail!

Onderwaterhockey

Watersporten lijken helemaal in te zijn in het buitenland, en dat is logisch, met zulke hoge temperaturen. Het is dit keer niet een sport met een kano, maar een sport waarbij je onderwater bent de volledige tijd. Bij onderwaterhockey moet je goed op je hoede zijn, want tegenstanders kunnen van voor, opzij, achter en boven komen. Je hebt geen zuurstoftank op je rug om langer onder water te blijven, maar een snorkel mag je wel gebruiken. Zo kan je toch iets langer onder water blijven en hoef je niet elke keer naar boven om adem te happen.