Heb jij een favoriet automerk? Ben je wellicht zo iemand die nooit anders dan een Opel koopt? Of zou je dat merk juist nooit kiezen? Vaak zijn mensen aardig merkvast bij de aanschaf van een auto. Valt een merk heel erg tegen, dan kies je de volgende keer natuurlijk wel een ander. Waarom iemand fan is van bijvoorbeeld Volkswagen, Renault of Opel hangt af van verschillende factoren. Het kan dat je de auto er gewoon leuk uit vindt zien. Of je bent blij met de manier van produceren. Een andere reden kan zelfs zijn dat je ouders altijd voor dit merk kozen. Ben je op zoek naar een automerk dat absoluut betrouwbaar is, kijk dan eens naar onderstaande merken.

Lexus

Een Lexus is absoluut een betrouwbaar automerk. Soms zie je op blogs of websites zelfs weleens lijstjes met alle betrouwbare en onbetrouwbare automerken. Niet zelden staat de Lexus dan met stip bovenaan. De cijfers beweren zelfs dat er een betrouwbaarheidsscore van 98,7 procent geldt. Nu moet je dit merk natuurlijk wel aantrekkelijk vinden. Heb jij helemaal niets met de uitstraling, dan zijn er uiteraard nog meer dan voldoende andere betrouwbare auto’s verkrijgbaar.

Dacia

Heb je zelf weleens een Dacia gereden, dan zul je vast en zeker beamen dat je hier te maken hebt met een betrouwbaar automerk. In eerste instantie verwachten mensen dat vaak niet. Bij een Lexus ben je niet verbaasd over de betrouwbaarheid. Wat wil je met een Japans merk en dan ook nog eens auto’s die je een lieve duit kosten. Dan geloof je wel dat het met de betrouwbaarheid in orde is. Maar zo’n relatief goedkope Dacia? Toch zou je gerust eens de proef op de som kunnen nemen, want met de betrouwbaarheid zit het helemaal goed. Nu is het natuurlijk alleen nog de vraag of jij echt valt voor de uitstraling of dat je de auto’s helemaal niets vindt.

Suzuki

Kijk je op de snelweg eens om je heen, dan zie je heel wat Suzuki’s rijden. Dat is niet vreemd, want ook dit automerk scoort uitstekend als we letten op de betrouwbaarheid. Het valt op dat we weer te maken hebben met een Japanse fabrikant. Zeker de Swift doet het heel goed op dit gebied. En met de uitstraling van deze auto is natuurlijk helemaal niets mis.

Al met al zijn er dus heel wat betrouwbare auto’s te vinden. Vaak kijken mensen naast de betrouwbaarheid ook naar de prijs. En wat denk je van de ruimte? Koop je een auto en neem je regelmatig meerdere passagiers mee, dan wil je natuurlijk dat zijn ook achterin de auto comfortabel kunnen zitten. Zo heeft iedereen weer zijn eigen wensen als het gaat om een auto.