Zeker als je voor de eerste keer voor een leaseauto kiest, kun je best een aantal vragen hebben. Je huurt in deze situatie als het ware een auto. Lees snel verder als je meer wilt weten over het leasen van een auto.

Leaseauto aanvragen

Als je kiest voor leasen, dan kun je dat ook wel vergelijken met een soort abonnement op een telefoon. Als de periode van het abonnement verlopen is, dan gaat de auto weer terug en rijdt jij er niet meer mee. Meestal is een leaseauto helemaal naar jouw eigen wensen en voorkeuren samen te stellen. Het ligt er natuurlijk aan of je zelf de persoon bent die het contract aangaat of dat je werkgever dat voor je doet. Ben jij de persoon die het leasecontract afsluit, dan ontvang je per maand een vast leasebedrag wat je moet betalen. In de meeste gevallen zitten daar alle kosten bij in. Dus ook reparaties, nieuwe banden, wegenbelasting en de verzekering. Uiteraard zijn eventuele boetes, waar je natuurlijk niet op hoopt, wel voor jouw rekening.

Hoeveel kost een leaseauto?

Mensen zijn vaak heel benieuwd hoe het zit met de kosten. Wanneer ben je nu goedkoper uit. Met een eigen auto of met een leaseauto. Het bedrag dat je betaalt hangt voor een groot deel af van de auto die je gaat rijden. Het ene merk is nu eenmaal duurder dan het andere. Bij koopauto’s is dat natuurlijk ook zo. En voor een groter model betaal je meestal ook meer dan voor een kleinere auto. Zelfs de kleur speelt een rol als het gaat om het maandbedrag. En uiteraard de eventuele opties. Wil jij bij je leaseauto stoelverwarming, metallic lak en noem maar op, dan wordt je maandbedrag al snel een stukje hoger.

Wat is uiteindelijk goedkoper?

Of een leaseauto of een eigen auto nu goedkoper is, is een lastig te beantwoorden vraag. Met een eigen auto moet je uiteindelijk ook een beetje geluk hebben. Kies je voor een auto die je niet al te veel geld kost bij de aanschaf, dan is dat direct winst. Heb je echter de pech dat er regelmatig iets defect gaat, dan komen de kosten al snel een stuk hoger te liggen. Dat risico loop je bij een leaseauto natuurlijk niet. Wellicht is het maandbedrag bij de leaseauto wel hoog en zou je voor een eigen auto per maand minder geld kwijt zijn. Heb je de mazzel met je eigen auto dat je nauwelijks tot geen extra kosten maakt, dan kan dat kostenplaatje gunstiger uitvallen.