Je auto, dat is waarschijnlijk een van je grootste liefdes en een van je meest dierbare bezittingen. Het is een prachtig bakbeest van goede kwaliteit, die je ook nog eens veilig van A naar B brengt. Een vervoermiddel dat direct naast je deur staat, waar je niet eerst voor op de fiets moet stappen om zo naar het station te rijden. De trein is natuurlijk wel beter voor het milieu, maar als je in een boerengat woont, dan is het gewoonweg onmogelijk om elke keer met het openbaar vervoer te reizen. Het is heel begrijpelijk dat je dan wat vaker naar je auto grijpt, ook al is dat ietwat schadelijker voor het milieu. Je kan dat gelukkig compenseren door wat minder vlees te eten of wat minder lang te douchen. Een auto valt dan wel mee. Bovendien is het een ideaal vervoermiddel om boodschappen mee te doen, omdat je dan lekker veel spullen mee kan nemen. Als je op de fiets bent, krijg je slechts een paar stukken fruit en een pak muesli mee: de weekboodschappen zijn waarschijnlijk wel wat groter dan dat. Tijdens zo’n boodschappentripje, bestaat er een kans dat je schade rijdt. Misschien zie je dat ene winkelwagentje over het hoofd, of rijd je een tegenligger aan: het zou allemaal kunnen gebeuren! Gelukkig heb jij een autoverzekering: maar, wat zijn nou precies de redenen om een verzekering af te sluiten! Dat lees je hier! Zo ben jij een weggebruiker die goed is voorbereid!

Kom niet voor negatieve verrassingen te staan

Je kan de toekomst niet voorspellen en soms kan er opeens iets onverwachts gebeuren. Als autobestuurder ben jij best kwetsbaar, omdat je in een groot vervoermiddel rijdt waar jij de controle over hebt. Je kan moeilijk draaien en een auto is niet altijd even soepel. Bij een fiets spring je er gelijk af en heb je beide voeten aan de grond om te remmen, maar bij een auto is dat een ander verhaal. Jij moet alles goed in de gaten houden en alert blijven. Soms gaat er gewoon ook weleens iets mis, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Jij hoeft je niet schuldig te voelen omdat jij verzekerd bent!

Een knagend geweten

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering te hebben. Je hoeft natuurlijk niet per se de duurste verzekering af te sluiten, zodat je overal verzekerd voor bent, maar de schade aan de auto van de tegenpartij, daar moet je in ieder geval verzekerd voor zijn. Als jij schade rijdt bij iemand anders, is dat een vervelend gevoel. Je voelt je schuldig voor het ongeluk en je voelt je verantwoordelijk voor alles wat er gebeurd is. Gelukkig is er de verzekering als redder in nood!